Dirigent

Mijn naam is Caroline Guijt-Verkade, geboren en opgegroeid in Boskoop. Mijn hele leven maak ik al muziek. Het bespelen van de blokfluit heb ik mijzelf als kind aangeleerd, waarna ik vanaf mijn negende jaar les kreeg op de dwarsfluit. Dwarsfluit heb ik tot aan 1992 gespeeld bij “Harmonie Concordia” in Boskoop. In die tijd heb ik meegedaan aan diverse solistenconcoursen en in mijn tienertijd lesgegeven aan diverse beginnende fluitisten. In 1992 ben ik getrouwd met Jan Guijt en zijn wij gaan wonen in Katwijk. Daar ben ik een aantal jaren lid geweest van “Harmonie Katwijk” (eerste fluitist). Sinds 1998 wonen wij met veel plezier in Rijnsburg, waar ik tot op heden de dwarsfluit bespeel in diverse combo’s.

20160918_102803

In 1997 heb ik het zingen ontdekt en ben ik lid geworden van het Gospelkoor Life Line in Katwijk en heb daar 6 jaar de sopraanpartij gezongen. In april 2004 heb ik de overstap gemaakt naar het koor Voice of Joy (VoJ) en heb daar tot augustus 2016 met veel plezier de altpartij gezongen. Er bleek in die periode ook vraag te zijn naar een vrolijk kinderkoor en in oktober 2008 heb ik samen met Jantine Verbeek en Yvonne van Klaveren kinderkoor ZEP (Zingen en Plezier) opgericht. Ik vond het fantastisch om als dirigent voor een koor te mogen staan en genoot enorm van het aanleren van diverse liederen aan de kinderen. In de zomer van 2020 ben ik gestopt als dirigent van ZEP.

Om mijn dirigeertechnieken verder te ontwikkelen heb ik in mei 2015 een basiscursus ‘Dirigeren Vocaal’ gevolgd bij Michel Avenith (Kleine Steentjes muziek) in Zoetermeer en heb dit met een goed resultaat afgerond.

Dat ik nu dirigent van VOJ ben is voor mij ‘een droom die uitkomt’. Ik voel mij bevoorrecht en zet mij voor de volle 100% in om samen met pianist Johan Kromhout, de muziekcommissie, het bestuur en de leden enthousiast aan het werk te zijn en te genieten van onze muzikale zangkwaliteit en prachtige liederen. Tijdens het instuderen werk je er met elkaar aan, om een lied zo mooi mogelijk uit te voeren, zodat tijdens een uitvoering de luisteraar kan meegenieten van onze prachtige teksten en melodieën. Het is een feest om met deze mooie groep mensen te mogen samenwerken.